top of page
Anker 10 jaar in Bretagne
Anker Smaken Bretagne
Anker Welkom
Anker Desserten

Bretagne à la Carte

In Bretagne à la Carte neemt Joris Delanghe, gastheer van La Maison Blanche aux Volets Bleus, je mee op culinaire ontdekkingstocht door Bretagne.

De Bretonse keuken staat bekend om haar eenvoud, authenticiteit en kwaliteit. Joris tilt de dagverse lokale producten naar een hoger niveau met fijne combinaties en kooktechnieken, zodat hun pure karakter en smaak op de voorgrond komen te staan.

Bretagne à la Carte is genieten met volle teugen en jezelf en je gasten op een overdonderend maal met pure ingrediënten trakteren.

Joris Delanghe runt samen met zijn echtgenote Anouck de befaamde culinaire maison d'hôtes La Maison Blanche aux Volets Bleus in Morbihan. Dagelijks kookt hij voor de gastentafel en iedere week geeft hij een kookatelier met de wereldvermaarde Bretonse ingrediënten.

  • Uitgeverij LANNOO

  • formaat 19,5 x 24 cm - 192 pag - Hardcover

  • fotografie Andrew Verschetze

  • grafische vormgeving Inge Van Damme

€ 25,00

10 jaar in Bretagne

Dit is ons innemende verhaal, hoe wij ons lang gekoesterde droom waarmaakten en onze Antwerpse stek inruilden voor een oude boerderij op het Bretoense platteland.


10 jaar in Bretagne vertelt hoe we aan ons huis gekomen zijn, hoe we plaatselijke artisans en lokale producenten vonden, hoe het is om in Bretagne te leven.
Een prachtig boek over de Bretoense gebruiken en specialiteiten, de mentaliteitsverschillen, de mooiste plekjes die we er ontdekten en plezierige anekdotes over onze maison d’hôtes. 

En dat allemaal doorspekt met lekker eten!

  • De vakantie begint bij het openslaan van dit boek

  • Het leven zoals het is in een ‘maison d’hôtes’ in Bretagne

  • Heerlijk leven, eten en gasten ontvangen in Frankrijk

 

uitgeverij VRIJDAG

€ 15,00

De smaken van Bretagne

Midden 2008 verscheen ons tweede kookboek,  'De smaken van Bretagne', in vlaanderen en Nederland. In dit boek over de rijke Bretoense keuken, verzamelen we meer den honderd recepten, van confituren en copotes tot de smakelijkste vis- en vlaasgerechten. De Bretoense keuken is vooral een eerlijke en erg gevarieerde keuken, en heeft veel meer te bieden dan de hartige pannenkoek met cider en rauwe oesters. Een rijk kookboek met eenvoudig uitgelegde recepten voor iedereen.

auteurs : Anouck & Joris Delanghe

foto's : Kris Vlegels

uitgegeven bij : La Maison Blanche aux Volets Bleus (2008), 143 pag.

uitverkocht

Welkom in mijn maison d'hôtes

Dit boek bezorgt u veel leesplezier over onze Bretoense culinaire avonturen. Daarnaast hebben wij er tientallen zeer praktische tips in opgenomen om uw huis en tafel in te richten en te organiseren wanneer u uw vrienden en kennissen wil ontvangen en 'in de watten leggen'. Net zoals wij reeds 10 jaar doen met onze gasten. Een alles omvattend boek om uw gasten te ontvangen, met 20 succes-gerechten die u zullen laten schitteren als een keukenprins(-es). Dit is een leesboek, een doeboek en een kookboek voor elke gastvrije levenskunstenaar.

auteurs : Anouck & Joris Delanghe

uitgegeven bij : La Maison Blanche aux Volets Bleus (2010), 144 pag.

€ 12,00

Desserten van La Maison Blanche aux Volets Bleus

Dit boek bundelt 60 nagerechten die door de jaren heen geproefd werden aan onze gastentafel. Speciale aandacht gaat naar suiker-arme bereidingen. Foto's illustreren de gerechten. En anekdotes vertellen meer over het leven bij La Maison Blanche aux Volets Bleus. 

auteurs : Anouck & Joris Delanghe

foto's : La Maison Blanche aux Volets Bleus

uitgegeven bij : La Maison Blanche aux Volets Bleus (2012), 152 pag.

€ 12,00

De smaken van de Midi

Voor we naar Bretagne trokken, verloren wij ons hart in de Luberon, Provence, en lieten we ons verleiden door de eerlijke regionale keuken, de zonnige wijn en l'Art de Vivre. Hieruit groeide de idee om in een eigen restaurant onze gasten van die rijkdom te laten genieten. En zo werd 'De 14 smaken van de Midi' in Antwerpen geboren.

In dit boek stellen we méér den 150 recepten uit de Midi voor, die door iedereen op eenvoudige wijze bereid kunnen worden.

Auteur : Anouck Delanghe

Illustraties : Anne Stubbe

uitgegeven bij : The House of Books (2005), 216 pag.

uitverkocht

Please reload

bottom of page